Зелени дни За пета поредна година в София се организира събитието “Зелени Дни”. Една от основните му задачи е да представи промяната в бизнес модела и нагласите към отговорна консумация като кауза. Обръщайки се  към една ориентирана към качеството аудитория, “Зелени Дни” 2014 се стреми и  да разшири своя обхват, защото „зеленият” начин на живот трябва да бъде не мода или алтернатива, а фундамент на нашето ежедневие.

Посланието на събитието е насочено не само към обществото, но и към фирми и организации, които се стремят към екологична и социална промяна, търсят нови и по-отговорни бизнес-възможности и създават нови стойности. Зелени дни 2014 особено много залага на представянето на устойчивите и отговорни начини на пътуване, защото екологично и социално отговорният туризъм е тема, която в момента вълнува целия свят.
Зелени дни
В момента екипите на „Одисея – ин” и Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ)  подготвят петото издание на „ЗЕЛЕНИ ДНИ”. То ще се проведе от 8-11 май  2014 пред паметника на Съветската Армия. Част от събитията елени дни 2014 ще бъдат посветени на зеления начин на живот и пътуване, и превръщането на градовете в  дестинация за “зелен” туризъм. Защото нашите усилия трябва да бъдат насочени към промяна именно в местата, където живеем и дишаме всеки ден.
Участниците в Зелени дни 2014 ще бъдат  фирми, браншови и неправителствени организации, институции като Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Министерство на земеделието и храните, Природен парк „Странджа”, Национален парк „Централен Балкан” и Природен парк „Витоша”

Зелени дни По време на Зелени Дни 2014 посетителите ще могат да присъстват на:  

  • Изложение на открито на продукти за едно по-здравословно и отговорно ежедневие
  • Представяне на корпоративно и социално отговорни бизнеси и медии
  • Представяне на български дестинации за зелен туризъм, природни паркове, общини и НПО в областта на биоразнообразието и устойчивото развитие
  • Зеленият и отговорен туристически бизнес: туроператори, къщи за гости, магазини за
  • екипировка
  • Интерактивна програма , която ще включва творчески ателиета  за деца и възрастни с екологична насоченост, вело-приключения  и още много други игри и изненади
  • Фотоконкурс на тема : С колело по пътищата на България, чиято цел  е да покаже места от страната, които могат да се посетят с велосипед. С изложбата на снимките от конкурса ще дадем идеи за нови прекрасни места за каране на колело.
  • Кино-програма с екологична тематика

Повече информация за Зелени дни 2014 може да откриете на:

Време е да посрещнем новите Зелени Дни 2014! Ще се видим там.

Намери ме в