"Please report any unattended luggage."

Каква е причината постоянно да изчезват куфари по време на полетите, дори и на най-големите авиокомпании? Как да предпазиш багажа си и към кого да се обърнеш ако въпреки усилията си, безценните ти куфари изчезнат?

Сценарий № 1: Грешки при check-in

При чекирането на куфарите служителите издават талони със сгрешена дестинация. Така багажът заминава например за някое летище в Лондон, вместо за летище София.

Сценарий № 2: Отлепване на стикерите

Често специалните стикери, които указват за кой полет е куфара се отлепят, докато се придвижват по багажната лента. Така чантите автоматично минават в графа “неизвестен багаж”.

Сценарий № 3: Чантата ти е натоварени на грешен самолет

При товаренето на чантите в самолета често стават недоразумения, особено по големите летища. Това се получава от резултат на човешка грешка. Служителят на летището пуска багажа ти на грешна количка и като резултат, той се товари на погрешен самолет.
Спящи работници на летището

Сценарий № 4: Пропуснал си да вземеш багажа си при кацане.

Може да си много развълнуван, че най-накрая си се прибирал у дома и от самолета да се метнеш на някое такси. Също така може да си натоварен с тежки торби, и да забравиш за някоя по-малка. Или може би си изморен от часовата разлика и дългия полет. Поради различни причини на много хора се е случвало да минат транзитно през лентата за багаж и да напуснат летището без да вземат багажа си, като се сетят за това чак у дома. Не е чак толкова притеснително колко звучи, защото служителите на летището ще вземат чантата ти и ще я приберат в стаята на превозвача за непотърсен багаж, ако някой не я е отраднал след като се е въртяла час и половина на лентата, разбира се. Когато се усетиш, че си забравил нещо можеш да се обадиш на телефоните на авиокомпанията, с която си летел и да им обясниш за какво става въпрос. От там ще ти свържат с член на персонала на летището, който ще вземе описание на куфара ти и ще започне търсене.

 Загубен багаж

Статистиката за изчезнал багаж през 2013-та

Статистика - загубен багажСтатистика - загубен багаж
Намери ме в