Керала ИндияИндия беше най-голяма ми мечта през последните години, а сега е на път да се осъществи за втори път тази зима. Малко ми е трудно да повярвам, но май ще трябва да внимавам какво си пожелавам, защото само след седмица ще представлявам България на двуседмично пътуване, организирано за блогъри в Керала, Индия.

Преди две седмици с Юри се завърнахме от изтощително и емоционално пътуване до Шри Ланка, на връщане от което минахме през Мумбай за три дни. “Хубаво ли беше в Индия?” пита ме всеки, който срещна. “Не, не беше хубаво” отговарям. Беше мръсно, смрадливо и страшно, беше тъжно и потресаващо, беше всичко останало, но не и хубаво. Но всичките нови емоции, аромати и гледки, всички преживявания и чувства, които изпитах ме караха да желая да се върна в Индия колкото се може по-скоро.

И ето, има – няма две седмици след завръщането ни получих и-мейл, който гласеше, че съм един от 25-те блогъра избрани да участват в проекта, организиран от туристическа организация Керала Туризъм – KeralaBlogExpresscats

Доколкото разбирам, областта Керала е Индия, точно обратната на тази, с която се запознах на скоро. Представям си го като място, пълно с традиции, пейзажи, фолклор, спокойствие, зеленина и забавления на открито. Ще разбера след броени дни. 🙂

По време на пътуването ми се иска да разбера повече за живота на местните жители и техните обичай, за аюрведата и природата на тази част на Индия. Също така се надявам да имам възможността да се повозя на т.н. “House boats”, които са се превърнали в символ на Керала.

Керала, Индия

Проектът ще продължи от 02-18 март като в него участват 25 блогъра, събрани от различни краища на земята. Маршрутът на пътешествието обхваща цялата област, нейните най-интересни забележителности, гладове, плажове и паркове, нейните традиции, природа, храна и обитатели.

Програмата, която ще следваме е следната (написах имената на градовете на английски, защото все още не съм сигурна как се изписват правилно на български): Trivandrum – Kollam – Kumarakom – Thekkady – Munnar – Muziris –  Thrissur – Kalamandalam – Kozhikode – Wayanad – Cochin

Маршрут Керала

Вече си купих билет за 26-ти Февруари с полет през Доха, където обаче ще трябва да прекарам 21 часа на летището преди полета ми към Тhiruvananthapuram. (не знам как ще запомня това име). Няколко неща обаче са сигурни – това ще е най-продължителното ми пътуване и чакане по летища до момента ( Общо 39 часа) и първият ми блогърски проект, в които участвам извън България.

Нямам думи да опиша колко се вълнувам. Индия идвам!

Подробности от приключението ще публикувам в блога и на профилите си в:
Facebook http://www.facebook.com/blogsunshinebg 
Twitter http://twitter.com/AdventureFlair с хаштаг #KeralaBlogExpress
Instagram http://instagram.com/adventureflair/

Намери ме в