Wizz AirСпомняш ли си времето, в което самолетния билет беше символ на високо социално положение и елит? Когато гледахме следите от преминаващи самолети по небето и мечтаехме да бъдем част от него и неговите тайни. Романтично, нали? За жалост или радост обаче времената вече не са същите. Пътуването със самолет е станало толкова достъпно, че търсенето, купуването на самолетни билети и самото предвижване по летищата вече не е тайна за никого. Не случайно много хората наричат самолетите на нискотарифните авиокомпании – “маршрутки”   И са прави!

Така изглеждаше един от самолетите на WizzAir, когато преди около две седмици пътувах с него от Бергамо, Милано до София. И не, че се оплаквам… поне имах място за краката и то без да си доплащам…

wizzair airbus

В същия този самолет някои от шкафчетата за багаж бяха случени, а върху тях имаше лепенки забраняващи отварянето им.

Wizzair България

За пръв път попадах на самолет като този и ми беше наистина интересно да наблюдавам и снимам всички неща, които бяха, така да се каже “не на мястото си”. Докато снимах, една от стюардесите лично дойде при мен и ме помоли да изтрия снимките, които току що бях направила, защото било”забранено да се снима” 🙂 За първи път чувах подобно нещо, но очевидно имаше от какво да се притесняват.

Wizzair България

Намери ме в