Римски стадион, ПловдивМиналата събота имах удоволствието да посетя Пловдив, този път не по работа, а като част от организирано пътуване за блогъри, в компанията на страхотни хора. Денят мина така неусетно. Потопихме се до уши в атмосферата на града, дефилирайки по подиумите на стария град, с по чаша вино в ръка. 

Бях се облякла като за разходка в Санкт Петербург през Януари, но още сутринта, когато се срещнахме с останалите от групата, слънцето ми подсказа, че съм сбъркала. Взех си пълното бойно снаряжение – яке, шапка, шал, ръкавици с пръсти, без пръсти, но забравих да взема картата памет на фотоапарата си, доста неприятен факт. За сметка на това пък, всички останали бяха подготвени и едно беше ясно – без снимки няма да останем.

И така, отпътувахме от София и сякаш стигнахме в Пловдив за 10 минути. Наистина, изобщо не разбрах кога мина времето.

Първо посетихме Малката Базилика. Туристически обект, който за жалост не се включва в стандартната обиколка на Пловдив, която се предлага на туристите.

След това се спряхме на коледния базар в центъра, за по едно греяно вино. Как ухаеше само! След като всички се бяха въоръжили с чаши, си дадохме наздраве и отпихме по една глътка. Всички бяхме на едно мнение – “мммм…” Докато останалите се наслаждаваха на виното изтичах до близкия магазин да си купя карта за фотоапарата.
И ето, вече можех да снимам.

Дефиле на младото вино в Пловдив

С по чаша вино за отскок, бодро крачехме из оживените Пловдивски улици.

Освен новите неща, които научих за историята на града разбрах, че от пролетта на стария Римски стадион има 3D кино, в което се прожектира 10 минутно филмче за историята на стадиона.
3D кино в Пловдив

По улиците на града се усещаше весело настроение. И как няма да е весело, когато градът беше домакин на фестивала “Дефиле на младото вино”. На всякъде се чуваха оживени разговори и весел смях, а на където и да се обърнех виждах лица с огромни усмивки и зачервени бузки. Голяма част от щандовете, предлагащи вино се намираха в къщите и музеите на стария град, което придаваше на дегустациите особен чар.

IMG_3890

В края на деня всички крояха планове как ще си купят къща в Пловдив, ще преместят офиса си в стария град  или просто ще се преместят, за да поживеят там за няколко месеца. Атмосферата на града е наистина пленяваща. Вероятно заради това един ден в Пловдив никога не ми е бил достатъчен. Нещо като да влезеш в морето без да си мокриш косата. 🙂IMG_3897

Весели и леко опиянени от розето, което Ани и Петя взеха за из път се върнахме в София по-бързо от колкото бяхме отишли. Има няма 7 минути. 🙂
На въщане взех със себе си шепа нови знания по история, десетки идеи и куп нови приятели. Да, страхотна събота… Благодаря на Publicis Consultants за поканата!

Повече снимки и гледни точки за дефилето на младото вино и пътуването ни до Пловдив може да откриете в блоговете на Ани, Петя, Томи и Евгени

Намери ме в