Tourists in LondonОбичате ли да се съобразявате с група непознати хора, докато сте на път? А да ви определят точно къде да спрете и колко време да отделите, за да снимате някоя изумителна катедрала? И въобще на кои дати точно да пътувате до тази дестинация, която отдавна живее в мислите ви? Ако всичко това въобще не ви харесва, значи може би принадлежите към групата на свободните и независими пътешественици. А в случай, че просто обожавате самостоятелно да съставяте маршрута си с помощта на картата и да организирате цялото пътуване сами, най-вероятно сте истински пътешественик!

Desktop1Често обаче организирането на целия процес по пътуването отнема много време, изисква да се посещават десетки, ако не и стотици сайтове – един, за да резервираш полет, друг – за да избереш хотел, а още няколко десетки – ако искаш предварително да прочетеш обща информация за забележителностите, за транспорта в дестинацията или да резервираш входните билети за някоя галерия или музей… Разбира се, в това няма нищо лошо, само човек да разполага с време – мрежата е пълна с интересни и разнообразни материали. Но уви, много от нас не разполагат с такова неограничено време.

От няколко месеца специално за българските пътешественици се появи едно ново място, посветено точно на независимото и свободно пътуване по света. То събира на едно място за хората, които обичат да организират сами пътуванията си и не разполагат с много свободно време, няколко платформи за онлайн резервации – на хотели, полети, билети за забележителности, трансфери и разработва кратки пътеводители за най-често посещаваните градове в света и техните най-прочути забележителности, публикува пътеписи и различни идеи за пътувания в своя блог, в който предоставя и вече изпитани маршрути. Списъкът на топ дестинациите се увеличава непрекъснато, така че всеки месец се появява още някой нов град с неговите уникални места и атракции.
Концепцията е да се помогне на свободно пътуващия човек да стигне до всяка точка от земното кълбо, при това точно на датите, които той си е планирал, да е свободен да организира пътешествието според собствените си желания и интереси. Предоставя му се уникалната (за българския пазар) възможност да резервира онлайн обиколки на градски забележителности, входни билети за музеи, галерии и други атракции по целия свят, тематични и атракционни паркове, гмуркане, рафтинг, хеликоптерни обиколки, сафари турове, еднодневни круизи около дестинацията, където е отседнал. Така той може, тръгвайки на път, предварително да е планирал всичко, да е разпределил времето си най-оптимално и да му остане просто да се наслаждава на пътешествието и на страната, към която се е запътил.

Намери ме в