spirit of burgas„Защо още няма програма за Спирита?“ е въпрос, който чувам все по-често около себе си, а oтговорът, който в голяма част от случайте го съпровожда е „Еми, незнам! Сигурно няма да има тази година“. Спокойно люде, при всяка вероятност „Spirit of Burgas” ще се състои и през 2014.

Весела Йорданова – директор на Дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността” в Община Бургас сподели, че Спирит ъф Бургас (Spirit of Burgas) ще има и през 2014, но бюджета, отпуснат за него ще намалее драстично – цели 120 000 лева по-малко. Освен това, директорът сподели желанието на местната администрация събитието да възвърне 3 дневния си формат. Според тях, а и според повечето гости, 2 дни не са достатъчни, за да се усети фестивалният дух, а и има много чуждестранни посетители, които не си струва да пътуват за толкова кратко време.

В първите си години субсидията е била 300 хил. лв., но през 2013-та година парите отпуснати за Spirit of Burgas намаляват едва на половина, с идеята, че събитието вече е достатъчно популярно и може да привлече повече спонсори.

Така позитивни са новините за Spirit of Burgas 2014, само че програма все още няма. За жалост сайта и фен страниците във facebook и twitter не са активни почти от края на миналото лято. Искрено се надявам това да се промени и в най-скоро време организаторите да споделят някоя друга тайна с феновете на най-мащабния български фестивал – Spirit of Burgas.

За повече информация следете:

И ако ви попадне нещо интересно, моля не забравяйте да го споделите в коментарите на този пост.

Намери ме в