В  Южна Калифорния се проведе едно необикновено състезание. В него главни действащи лица бяха сърфисти, но не хора, а кучета. Над 50 четириноги се включиха в атрактивната надпревара, която се провежда за седми път в курорта Лоус Коронадо.

Сърф състезание за кучета

Над 50 кучета от всички породи и  размери се събраха на брега на Сан Диего за поредното сърф състезание за кучета в събота. Вече 7 години събитието привлича стотици граждани, както и кучета сърфисти от всички части на  Съединените щати.

7 годишното състезание за кучешко сърфиране, официално известен като “Loews Coronado Bay Resort Surf Dog Competition”, се превърна в един от най-уникалните събития в Южна Калифорния, предизвиквайки нарастващ интерес към този странен спорт, неприсъщ за четириногите ни приятели.

Състезателите бяха разделени в три категории – малки, големи и дуети. Ограничения за ръст и порода, както обикновено, нямаше. Сериите бяха от по 10 минути, а за официални резултати се зачитаха двете най-добри пускания. Други важни критерии за оценяване са стойка, синхрон и увереност върху сърфа. Най-добрите участници получиха и заслужени награди. В категория “малки кучета” за трети път триумфираха Майкъл Уай и неговото куче Аби от породата.

Журито поощри и най-стилните домашни любимци. Отличниците спечелиха почивка в курорта Лоус Коронадо, където се провежда състезанието и, разбира се, кучешки лакомства.

Сърф състезание за кучета Сърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучетаСърф състезание за кучета

Не са ли големи сладури ? 🙂

Намери ме в