От олимпиадата до войната през погледа на бобслей пистата в Сараево, Босна и Херцеговина

Сараево Бобслей

Едно от най-интересните забележителности в Сараево, Босна и Херцеговина (според мен) е олимпийския бобслей, изпозлван по време на зимната олимпиада през 1984-та. По време на игрите пистата е събирала повече от 30 000 зрители, а след тях се е използвала за състезания от Световната купа. До началото на войните в бивша Югославия през 1991 г…. Сараево БобслейСараево Бобслей
Пистата е била повредена в резултат на обсадата, по време на войната в Босна, когато бобслея е използван от бойната артилерия.

Днес, пистата в Сараево носи спомените за войната, за които говорят отбранителни бойни дупки, пробити в един от последните завои. Изоставената, разпокъсана от войната писта вече е дестинация за приключенци и градски изследователи. Природата и вандалите бавно, но славно завземат остатъците от пистата, която сега е покрита с графити и мъх.

Ако имаш път към Сараево не пропускай да се отбиеш до олимпийския бобслей, защото той ще ти разкаже много истории за миналото, олимпиадата и войната.

Сараево Бобслей Сараево Бобслей Сараево Бобслей Сараево Бобслей

Намери ме в

Автор: Адриана

Аз съм Адриана - пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.

Leave a Reply

Задължителните полета са отбелязани с *.