PlovdivВ рамките на най-романтичния месец ти препоръчваме да си позволиш бягство от града и забързаната реалност. Напълни сака с най-нужните дрехи, изключи телефона и се отдай на почивка в някой красив български град. Липсата на време не е оправдание, дори ден ще ти стигне, за да се порадваш както на любимия човек, така и на природните дадености на родината.

Несебър

Несебър несъмнено може да претендира за най-романтичния град в България. Малките улички, красивите къщи и атмосферата на стария град не случайно са включени в списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО.

Несебър1

Tрявна

Местоположението на Трявна, паметниците на културата, архитектурата на къщите и гостоприемните жители  я правят не само интересна туристическа дестинация, а и страшно романтично място за прекарване на няколко дни с любимия.

Трявна

Мелник

„Столицата на виното и любовта“ Мелник, който е и най-малкият град у нас, привлича влюбени двойки и туристи не само от България. Разходките с гледка към пясъчните пирамиди, уюта на автентичните къщи и хубавото мелнишко вино, напомнят не само за романтика, но и за спокойствие, красота и мистика.

Мелник-1

Пловдив

Дори и да нямаш половинка, с която да споделяш красивите моменти, със сигурност ще се влюбиш в „града под тепетата“. Сигурни сме, че всеки, който е бил там, знае за страхотните гледки, които се разкриват от възвишенията, хубавите ресторанти и множеството романтични места, подходящи за споделени моменти с любимия човек, или за дълги разговори със самия себе си.

Пловдив

Балчик

Може би най-романтичният град на северното ни Черноморие. Със сигурност ще бъдеш изненадан от цифрата, отбелязваща бройката на двойките от цял свят, сключили брак в „Балчишкия дворец“. Не случайно графикът за ритуалите е запълнен с месеци напред. Церемониите се провеждат в уникалната обстановка – сред зашеметяващата архитектура, редките цветя и величествените дървета. Романтично, нали…?

Балчик

Велинград

Живописната местност, в която е разположен Велинград, е едно от най-слънчевите места в България. Чистият планински въздух и магичните минерални извори превръщат Велинград в страхотно място за романтична спа ваканция. Особено ако искаш да прекараш известно време сред природата. В близост до града се намират около 15 природни парка, язовирите Батак, Белмекен и Доспат.

Велинград

Велико Търново

Ако се чудиш къде да заведеш своята половинка за празника на влюбените, или просто искаш да избягаш от ежедневието и сивите улици на динамичния град, Търново е един страхотен вариант за почивка. Толкова много изкуство, красота и повече от 1613 обекта от историческото наследство на България, събрани на едно единствено място, което ще те пренесе далеч в миналото и ще те накара да се почувстваш истински българин.

Търново

Жеравна

Жеравна е известен архитектурен резерват, в който са запазени повече от 200 автентични дървени къщи, паметници на културата. Тесните калдъръмени улички и оградите на къщите носят автентичната атмосферата на миналото. А какво по-романтично място за отдих и споделено време с любимия човек?

 Жеравна

Намери ме в