Пътеводител на пътешественика

773f5383bc7f1d9533f590de0f4fe8d3В този пътеводител съм събрала почти всичко, което ще ти бъде необходимо, за  да организираш сам своето следващо пътуване.

Билети

Да намериш евтини билети – https://www.sunshine.bg/evtini-samoletni-bileti

Да разбереш кои авиокомпании летят от този град – https://www.sunshine.bg/avio
Около България има няколко важни летища в това отношение, например от Истанбул и Дубай можеш да стигнеш евтино до Азия и Изтока, а от София до Европа.

Да решиш коя държава или най-малкото, кой континент искаш да посетиш – https://www.sunshine.bg/destinacii

Да намериш сайтове и търсачки за билети и да разгледаш нужните опции – https://www.sunshine.bg/samoletni-bileti
Да се поразровиш малко из цените, които не са с фиксирани дати и валидните промоции – https://www.sunshine.bg/promocii И внимавай с плащането! Старателно проверявай дали правилно си избрал датите или дали точно си въвел данните си. Редовните авиокомпании изискват плащане с кредитна карта или поне с дебитна със статут на кредитна.

Не е задължително да се връщаш по същия маршрут, а да минеш през нови места, там където е по-евтино и ново за теб. Обаче внимавай! За някои страни ще ти трябва виза, дори ако искаш само да се прехвърлиш от едно летище на друго.

Избери с какво да пътуваш – със самолет, за по-далечни разстояния или с кола, ако имаш време и си решил да пътуваш в Европа.

Да се запознаеш с особеностите на нискотарифните авиокомпании – https://www.sunshine.bg/niskotarifni

Проучване

Да проучиш всичко за страната, града, континента, в който отиваш. Най-добрият начин е да помолиш за съвет някой местен – https://www.sunshine.bg/tag/mestnite. Той ще ти издаде много тайни за настаняването, транспорта, как да си наемеш кола под наем, храната и опасностите, които могат да те застигнат, само защото си чужденец – https://www.sunshine.bg/problemi

Настаняване

Да се поровиш в сайтовете, предлагащи настаняване и да избереш най-подходящото за себе си – https://www.sunshine.bg/evtini-noshtuvki

Да подготвиш необходимите документи – https://www.sunshine.bg/documents. Не го оставяй за последния момент, защо може да се окаже, че паспорта ти е изтекъл и трябва да се прибереш до родния град, за да го подновиш. Освен това, повечето държави изискват документите ти да са валидни до 6 месеца след самото ти пътуване. Не забравяй и за шофьорската си книжка!

Багаж

Да приготвиш багажа си, както трябва – https://www.sunshine.bg/bagaj

Най-добре е да пътуваш с лек, компактен багаж, за да не ти се налага да го мислиш много много. Наскоро се научих да пътувам само с ръчен. В крайна сметка, една раница може да побере всичко необходимо.

И да полетиш! Към новите приключения, спомени и емоции, които ще те накарат да се почувстваш жив.