Безусловно живеенето в палатка на непредвидено за това място противоречи на всички закони и правила в Европа. Този начин на нощуване е за любителите на приключенията и предизвикателствата. Много е забавно и е напълно безплатно !!! Палатка

Ето какво разказва Александр Чебан известен тревъл блогър от Русия, за опита си с нощуването в палатки по света:

Веднъж ние, вдъхновени от един форум, с моя приятел тръгнахме да пътешестваме по Европа… 3 седмици странстване през 6 страни на Европа, поход по Австрийските Алпи, автостоп и нощуване само в палатка, включително и в градовете! Отговорът на популярния въпрос: „А къде се миехте?” е следният: „На безплатния плаж в Монако и Ница си направихме първия за седмицата безплатен душ.” :)

В това пътешествие бяхме мно-о-о-го ограничени с финансите, но това придаваше невероятна романтика на приключенията ни. След време няма да си спомням многобройните „среднички” хотели, затова пък ще запомня за цял живот нашия евротур с нощуване на палатка!

Трябва да отидеш колкото може по-късно, да намериш някое закътано местенце в парка, а сутрин да си прибираш нещата колкото може по-рано. Имам старичка, простичка палатка Hannah 2+1 150×200 см без антре, тежи по-малко от 2 кг. Тя е била с мен вече в много страни. :)

Но не навсякъде има паркове, например във Венеция намерихме невзрачна къща с дворче с няколко дървета всички капаци на прозорците бяха затворени и ние решихме, че никой не живее тук… Какво беше нашето учудване, когато сутринта (а ние се успахме и станахме чак в 9… животът кипеше:

палатки

Обикновено, ако планирам нощуване на палатка, разглеждам региона на картата на Google, търся закрити полянки, паркове… Близо до Стоунхендж всичко вървеше по план, но всички полянки наоколо бяха оградени с бодлива тел като частни пасбища…  Тогава също проспах изгрева, но небето беше забулено с облаци, така че не пропуснах нищо съществено за снимане.

палатки2

А поразителният изгрев над Единбург, там има огромен хълм с див парк, просто рай за бакпакъри. :)

палатки3

Или на остров Мадейра направо на скалата над Атлантически океан:

палатка4

Сподели мнението и опита си с нас . 🙂 

Научи още как да намираш евтини нощувки в :

Хостели 

Мотели 

Апартамент или къща под наем 

Стая под наем 

Къмпинг

Палатка 

У местните жители

Намери ме в