Говорейки за търсенето на самолетни билети, няма как да не споменем сайта за международни пътувания KAYAK. Преди няколко дни KAYAK обновиха своето безплатно мобилно приложение за iphone, чрез което можем лесно и бързо да намираме не само самолетни билети, но и да правим резервация за хотели и коли под наем. Вижте как изглежда то и как може да ни бъде полезно.

kayak-review-titlepic-1

KAYAK – е мобилното приложение на търсачката http://www.kayak.com/, която съществува от 2004 година. През 2009 Списание Тайм я нарече – “Един от най-полезните сайтове” , а малко по-късно същата година компанията успя да грабне три Webby награди (Webby Awards) за уеб портал и софтуер за смартфони.

1

Приложението е разпространено най-вече в Северна Америка, но напоследък започва да набира почитатели в Европа и Русия. Тенденциите за развитие там са много добри, защото KAYAK притежава много широка партньорска мрежа и възможност да ползва големи отстъпки.

photo

Често резервирането и закупуването на различни услуги през това приложение може да ви излезе по-евтино отколкото ако закупите същите услуги директно от компанията, която ги предлага. Това, най-вероятно е причината приложението да бъде толкова търсено и високо оценявано.

photo (2)

Предложените полети могат да бъдат сортирани по цена и време на отпътуването. Освен това можете да филтрирате резултатите от търсенето по страна на авиокомпаниите, летищата, броя на спирките и така нататък. Този набор от функции не е толкова разпространена при този вид мобилни приложения. Ето защо KAYAK получава още един плюс от мен, въпреки че сигурно при липсата на WiFi ще забива ужасно.

cats

Приложението за търсена на хотели също е много подробно, като предлага опция за филтрирано търсене.

eewe

Освен всичко, в описанието на всеки хотел има мнения на хора, които са го посещавали.

ff (2)

След като прегледате и изберете опциите за пътуване, програмата може да продължи да ви бъде от полза. Регистрираните потребители на KAYAK имат достъп до подробна история на търсенията и закупените услуги. Освен това можете да събирате багажа си, с помощта на вградения “списък с най-важни неща”. Вече няма да се притеснявате, че няма да разберете ако сменят изхода на полета ви или ако той закъснява, защото програмата има опция да ви информира за това. И не на последно място вградения конвентор за валути ще ви помогне да не бъдете излъгани от местните обменни бюра.

Намери ме в