04” The TravelMakers” е социален проект, който комбинира в себе си пътуване на стоп, улично изкуство и събиране на средства за благотворителност. Едно дълго и истинско приключение, което ще запомните за цял живот.

Да пътуваш на стоп с голяма група е едно уникално преживяване и 4000 км из Европа дават много време и възможности да завържеш приятелства, да се изправиш срещу страховете си и да ги преодолееш, да опознаеш себе си и да осъзнаеш, че истинското щастие се крие в малките неща, които откриваш по пътя. По време на едно подобно пътуване ще прекрачиш зоната си на комфорт и да се проучиш нови и непознати чувства, свързани със страхове и предубеждения. В същото време „The TravelMakers“ се надяват да популяризират пътуването на стоп като сериозна алтернатива на останалите начини за придвижване.Thessaloniki - Platamonas 08.08.12-4

Когато споменах, че проекта е пряко свързан с уличното изкуство имах предвид почти всичко, за което можеш да се сетиш – музика, рисуване, приложни изкуства, уличен театър, семинари и всичко останало, което кара пътешествениците да се забавляват.

За да станеш част от този проект не се изисква да бъдеш велик художник или артист, а просто да бъдеш креативен и истински да се забавляваш.

4 Pluzine-7

Това не е първия път, когато група стопаджии тръгват на път през Европа. Първото подобно предизвикателство бе организирано през 2012 година по време под името ЕUROADTRIP. Една от участничките в това приключение е Илияна Маргаритова. Ето какво разказва тя за преживяното:

575007_10151015812451440_40862289_n“ЕUROADTRIP 2012 – Живо доказателство, че помним не дни, дати и факти, а моменти и изживявания. Това беше пътуването и за мен – два месеца пренаситени с изживявания. Градове, хора, изкуство, приятелство, музика, усмивки, усмивки, усмивки. Както голяма част от участниците в пътуването (странно е да ги наричам така – имам предвид останалите страхотни хора, с които имах щастието да пътувам), и на мен ми беше първо такова изживяване. За първи път толкова много дестинации, за първи път на стоп, за първи път без конкретен план къде ще нощувам и какво ще правя. И с ръка на сърцето заявявам – бих избрала този начин на пътуване пред всеки друг! Така не просто усещаш всеки момент и се отваряш за всяко потенциално изживяване, но и научаваш адски много за себе си и хората около себе си. Аз научих да вярвам в добротата на хората, защото неколкократно я срещах. Без причина. Просто чиста, безкористна доброта. Научих се, че спонтанните решения и промените в маршрута и плана са неизменна част от пътуването и вместо да ни стресират трябва да ни радват. И тъй като пътуването не беше само и единствено с цел развлечение и бягство, а и с кауза, научих, че най-добрият начин да сплотиш екип и да накараш коренно различни и непознати до този момент помежду си хора да работят заедно е да създадеш въодушевление и обща цел между тях. В момента, в който каузите бяха по-добре опознати и започнахме да вярваме в тях, се случи магия в екипа и без да усетим станахме много близки приятели и започнахме да постигаме удивителни резултати! И което е най-важното – започнахме да заразяваме и вдъхновяваме и други хора, които срещахме. Винаги казвам, че това пътуване е било урок за мен. Истината е, че всеки един от хората, които срещнах по време на Euroadtrip2012 беше урок. Ценен и завинаги.”

Тази година маршрут на “The Travel Makers” ще отведе групата стопаджии от Берлин до Истанбул – 11 държави, (включително България), 4000 км, 50 дни на път, какво повече!

Проектът е отворен за всеки един, който е готов да превъзмогне себе си и да се отдаде на това приключение. Ако нямаш достатъчно време, но искаш да се включиш можеш да се присъединиш за част от маршрута. Единственото, което трябва да направиш е да се регистрираш предварително, за да могат да имат данните ти в списъка.

Повече за пътуването на стоп, проекта “The Travel Makers”, маршрута и регистрацията можеш да откриеш на:

Сайта на проекта – http://travel-makers.org/

Facebook – https://www.facebook.com/TravelMakers

Twitter – https://twitter.com/TravelMakers

Намери ме в