Можеш да избягаш от България, но от българските боклуци – Не!

9 коментара

 

Плаж в Гърция

Сигурно знаете колко красиви са плажовете в Гърция. Колко мек е пясъка и колко синя и бистра е водата, и колко е добро обслужването, и колко са красиви жените… Е, дори и да не знаете можете да прочетете това във всеки един сайт на туристическите агенции в България, предлагащи почивки и екскурзии в красивата ни южна съседка. Или пък да отидете и да се уверите сами. Все пак най-близките плажове се намират на по-малко от 350 км от София. Има само едно нещо, което загрозява приказния идеал за морски пейзаж и за жалост това е именно българщината ! 

Преди броени дни няколко приятели се върнаха от кратката си разходка до плажа. Просто ей така,  искали да избягат от сивотата, мизерията и лошите погледи в столицата и да се порадват на последните топли слънчеви лъчи за годината. Родната Варна и родното крайбрежие, обаче им се сторило малко далечко, за това решили да вземат палатката си и да прекарат един от последните топли уикенди не у нас, а в Гърция.

плаж в ГърцияМисля, че е излишно да обяснявам колко близо до София се намират гръцките плажове и колко българи се изсипват там ежегодно. Въпросът е какво тези българи оставят след себе си при посещението си в южните страни. Хмммм.. . може би част от себе си…

плаж в ГърцияСледващите снимки са направени от моите приятели на плажа, отбелязан на картата по-горе.

плаж в Гърция плаж в ГърцияКрасиво е нали… 

плаж в ГърцияУспели да избягат и от българщината у нас с надеждата да си починат, приятелите ми попадат на българщината в цялата си прелест, именно там, на плажа в Гърция…

плаж в Гърцияплаж в ГърцияНе знам, понякога думите не стигат.. ами просто така стойш и гледаш, и се чудиш,… и те е яд, че не можеш да избягаш и да се скриеш, защото знаеш, че колкото и граници да минеш тя винаги ще те намери и ще те накара да се срамуваш. Да, точно тя – добрата стара Българщина !!!

плаж в ГърцияБлагодаря на Аля, Тишо и Андрей за снимките 🙂

Намери ме в

Автор: Адриана

Аз съм Адриана - пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.

9 коментара

 1. Голяма част от боклука не е заснет. Имаше пластмаса в изобилие, включително шезлонги, столове, маси, както и чадър, пейки, дюшек и т.н. Всичко това беше изоставено просто ей така или защото е повредено и непотребно.. е защо да си ги вземат и изхвърлят,където им е мястото, след като вече тези неща не са им необходими. Ужасното елементарно мислене си тежи и трудно можем да избягаме от него и да го променим. 🙁 Успяха да развалят настроението ми и да ме накарат да се чувствам безсилна!

 2. искате да кажете,че българските туристи са оставили те боклуци.това на много места в Гърция го има,а български туристи почти няма.

  • Здравейте Светлана! За изводите, които си правим изхождаме от логическите връзки, с които се сблъскахме. Съмнявам се, че гърци или туристи от другите съседни на България държави биха взели със себе си на плажа колбаси “Браво” и “Лимонада за вино”. Разбира се, има вероятност, макар и минимална, буклуците да не са оставени от нашенци, но като цяло настроението, което носи гледката е тъжно и говори много за българските туристи.

 3. напълно вярно! българинът е мързеливо и безразсъдно създание… само ние можем да замърсяваме толкова грозно родината си!

  • Не знам дали е успокояващо или още по-разочароващо, но не само ние сме свикнали да хвърляме отпадаци просто ей така… Голям брой райски кътчета в Азия, Южна Америка и Африка тънат в пластмасови бутилки и опаковки от храна. Само, че факта че другите са зле не трябва да ни кара да се чувстваме цивилизовани, защото на фона на всички Европейски държави си оставаме тъмна Индия.

 4. За мен човеци няма значение по каква народност се наричате. виждал съм и Британци и Българи и Американци Японци да тровят и да замърсяват … да не говорим за корпорациите които вашия консумизъм им дава сила и власт да замърсяват още повече… във всяка една страна има възпитани и невъзпитани … не само проблемът е от България в Гърция … проблемът е в цялостното съзнание които сте си изградили чеда мои … планетата Земя е като жив организъм, също като вас човеците, когато вие се натровите с боклуци от сорта на водка, ром и тук там амфетамин вашето тяло не издържа и изхвърля боклуците … е предположете какво ще стане когато прага на натравяне стигне лимита си. Земята .. ще ви изплюе като една повърня … както казва един мои приятел и писател.

  Only global state of mind could allow such abomination of things.

  Maлко са индивидите които наистина обръщат внимание на техния дом … и го поддръжат чист и здрав.

  • Благодаря за коментара God. Точно така! Няма значение къде си роден, важното е какво е възпитанието и представата ти за света.

 5. Само искам да кажа, “незнам” не се пише слято – правилно е “не знам”. Казвам го, защото статията ми хареса 🙂

  Не знам що за глупаци биха отишли в чужбина само за да замърсяват. България е достатъчно мръсна, да замърсим сега и Гърция.

  • Здравей Cat! Благодаря за забележката, понякога правя грешки в бързината. Хубаво е, че има кой да ме поправя.

Leave a Reply

Задължителните полета са отбелязани с *.