Мечти за пътешествияИ понеже мечтите се сбъдват, когато ги материализираш, реших да напиша един кратък пост за нещата, които искам да ми се случат и местата, които много ми се иска да посетя през 2016-та година. Летвата е вдигната високо, но винаги съм си повтаряла, че посягайки към звездите, вероятно няма да достигна никоя, но и няма да напълня ръката си с кал. Така че започвам да работя по списъка по-долу, а пък знае ли човек, може някоя звезда да падне в ръцете ми. 🙂

Да снимам карнавала в Рио де Жанейро

Ех мечти! Това наистина е едно от нещата, който искам да вдишам докато съм жива. Цялата тази лудница, всичките хора, танци и музика изглеждат толкова пристрастяващи, че не знам дали ще успея да се отърся от културния шок след като се върна от слънчевата земя. Предполагам, че ще е нещо незабравимо, дано да имам късмета да го усетя някога.

Всъщност искам да имам време да обиколя цяла Бразилия, въпреки че е толкова голяма и едва ли от раз ще успея да видя всичко. Много ми се иска да прекарам няколко дни и нощи из дебрите на Амазонка, да пия бразилско кафе и да науча малко португалски. И разбира се, всичко давам, за да карам сърф в Бразилия. Там се намират едни от най-добрите сърф спотове в света и ако някога стигна до там със сигурност ще остана да се бия с вълните поне за 2-3 седмици.

Снимка: http://goo.gl/xEZwf5

Снимка: http://goo.gl/xEZwf5

Да карам сърф на остров Бали

Голяма ми страст напоследък, се превръща в нещо все по-обсебващо. И заедно с това една огрооомна моя мечта, а именно сърфирането по бреговете на Индонезия е на път да се осъществи. Десетки плажове, вписани във всички класации на най-добрите спотове за сърфисти от всякакъв ранг. Кристални вълни, пясък, плодове и жарко Балийско слънце. Наистина имам нужда от това.

Снимка: http://goo.gl/xEZlj4

Снимка: http://goo.gl/xEZlj4

Да опитам храната в Сингапур

Може да съм малко злояда, но Сингапур със сигурност се нарежда на първите места в списъка ми с мечти, заради храната си. Чили раци, супа с кокосово мляко, захаросан боб с ягоди, карамелезирани калмари и какви ли не още щуротии. Лигите ми потекоха вече, наистина нямам търпение това да ми се случи.

Снимка: http://goo.gl/OqyqY9

Снимка: http://goo.gl/OqyqY9

Да обиколя Куба с колело

През 2011-та имах възможността да посетя Куба, но ми се иска пак да го направя. И този път ще е различно. Една от големите ми мечти е да обиколя острова с колело, а защо не и да отскоча до Ямайка за малко.

Снимка: http://goo.gl/Y9ZzNJ

Снимка: http://goo.gl/Y9ZzNJ

Да танцувам с мексиканците

Обожавам да общувам с хора от латинска Америка. Толкова топли, искрени, усмихнати, отворени, разговорливи и темпераментни, толкова музикални и истински. Иска ми се да посетя Мексико, за да се запозная повече с тях и начина им на живот.

Снимка: http://goo.gl/E3fLHR

Снимка: http://goo.gl/E3fLHR

Да видя приятелите си в САЩ

Еми да пък, пак ми се ходи там  🙂 Обиколила съм голяма част от известните места, но нямам нищо против да ги повторя. Особено ако става въпрос за Сан Франциско, Сан Диего, Чикаго, Ню Йорк и за срещите с приятелите ми, които избягаха да търсят късмета си там.  А и все пак да не забравяме, че и Хаваите са един от 52-та щата. Може това ми желание да е банално и клиширано, но всъщност една от големите ми пътешественически мечти е да стигна до Хаваи, родното място на сърфа. (Казах ти, че е манията става все по-обсебваща)

DCIM100GOPRO

Да прекарам няколко седмици из планините на Чили и Аржентина

Планините… не знам дали ще е тази година, но със сигурност някой ден ще взема раницата, добра компания и ще отида на дълъг преход из необятните красоти на Патагония. Може да се намира на край света, но всъщност понякога се появяват доста интересни оферти за самолетни билети.

Снимка: http://goo.gl/DdiyQc

Снимка: http://goo.gl/DdiyQc

Да пътувам с приятелки из Балканите

Едно голямо мое желание  е през тази година да успеем най-накрая да се организираме с приятелки и да попътуваме за седмица две из Балканите. Черна гора, Албания и Хърватска са на първо място в списъка ми.

Снимка: http://goo.gl/gsT6ks

Снимка: http://goo.gl/gsT6ks

Да карам ски до побъркване в България

Защо не си мечтая да карам ски в Австрия или Франция, а у нас ли? Защото след толкова много сбъднати мечти по-добре, едва и ще ми остане време. Мисля да оставя световните курорти за догодина, а през 2016-та да карам до побъркване из родните курорти.

Ски безбог

 Да покажа на стотици чужденци красотата на България

Последна в списъка, но не и по важност е пътешественическата ми мечта свързана с работата. Искам да се усъвършенствам и развивам като екскурзовод с английски в България, показвайки на все повече чужденци скритите кътчета на прекрасната ни земя.

екскурзовод с английски

Големите ми цели през тази година включват още много работа, няколко нови проекта и много упражнения по испански, но мисля че невъзможни неща не съществуват, така че… смело се мятам в дълбокото, а пък дано изплувам. 🙂

Намери ме в