malta*Реклама* Толкова много красиви места в Малта, които да бъдат видени и толкова много събития и емоции да бъдат преживени. 

Столицата на Малта, Валета е едно от най­концентрираните с исторически ценности места в света, включен в списъкът за културно наследство на Юнеско. Макар да има площ от едва един квадратен километър в нея може да посетите забележителности като катедралата „Сейнт Джон“ и 300 ­годишният театър „Маноел“. Градчето е наситено с музеи, изложбени зали, сгради с барокова архитектура, голямо разнообразие от замъци, крепости, църкви и бастиони.Малта, Валета

Театърът „Маноел“ е едно истинско бароково съкровище. Той е най­-старият в Европа и въпреки всичко продължава да работи, като в него се изнасят най­-различни представления и пиеси всяка седмица.

Театър Маноел

Мдина е средновековното съкровище на острова. Нейните тесни, ветровити улички, къщи с изящна архитектура и невероятно красиви гледки заслужават времето и вниманието на всеки турист, решил да прекара своята почивка в Малта. Тук трудно ще видите каквито и да е следи от модерни сгради и бизнес центрове.мдина малтаСлънцето, пясъкът и морето в тази малка държава са неповторими. Макар Малта да е изпълнена с редица исторически и културни забележителности, слънчевото време и едни от най-­чистите плажове в света си остават основна причина хиляди туристи да посещават дестинацията всяка година. Плажовете могат да задоволят дори и най­-претенциозните желания на пътешествениците. Някои от най­-популярните имена сред тях са:

Гозо е малък остров, само на половин час път с кораб от северните брегове на Малта. Неговото скалисто крайбрежие, спокойствие и приказни пейзажи привличат вниманието на хиляди туристи от десетилетия насам. Местните хора са много дружелюбни и приветливи, като на това местенце са се запазили старите занаяти, обичаи и традиции.

Остров ГозоОстров Комино се намира по средата на пътя за Гозо. Това е малък остров известен със своите невероятни сини лагуни. Макар площта му да е по­-малка от една квадратна миля, той предоставя отлични възможности за разходка сред приказни скални морски пейзажи, красиви замъци и църкви. Тюркоазените води на лагуната са едно от местата на този малък остров, които определено си заслужава да видите.

Синята ЛагунаМегалитните храмове, които датират от преди 3,600 години пр.Хр. също са включени в списъкът за Световното наследство на Юнеско, смятани за едни от най-­старите храмове на планетата.

Макар и малка по площ, Малта е домакин на редица забележителни фестивали и събития всяка година. Там се провежда изключително зрелищен фестивал посветен на фойерверките, организиран от Министерството на туризма в страната. Провежда се всеки Април на пристанище „Гранд Харбър“.

Други известни ежегодни събития са Международният джаз фестивал в столицата Валета през юли и фестивалът на изкуствата, посещавани от някои от най­добрите художници, музиканти и хора на изкуството от цял свят. През месец март 2015 в Малта ще се проведе и друго голямо и зрелищно събитие. За първи път страната ще бъде домакин на Европейският покер тур (ЕПТ), който ще събере едни от най­-добрите покер професионалисти и любители на играта в света. Шампионатът ще се проведе в приказния курорт „Сейнт Джулиънс“ и е организиран от сайта за онлайн покер „Покер Старс“.

Малта определено е едно от райските кътчета на земята, с висока концентрация на красиви пейзажи, исторически и архитектурни забележителности и зрелищни събития, които си заслужава да посетите.

Намери ме в