НепалЗдравейте. Казвам се Явор и тази година имах щаститето да осъществя една голяма своя мечта, която много ми се ще да споделя. В периода от 26.10 до 15.11 бях на пътешествие в Хималате.

В следващите разкази ще прочетете как премина подготовката и самото пътуване до Непал. Целта на тези разкази е да ви провокират да пожелаете и вие да посетите тази прекрасна част на света.

В Непал бяхме в малко посещавания район на Националния парк Лангтанг. Причината да е слабо посещаван е в това, че в близост няма върхове над 8 хиляди метра височина. Повечето туристи предпочитат районите на Анапурна и Еверест.

Пътуване до Напел

Група, с която пътувах до Непял беше голяма – 13 човека. Мишо, Веси, Петя, Теди, Наско, Маги, Рени, Сашо, Дени, Бенджи, Вера, Любо и моя милост. По целия трек бяхме най-голямата група и почти на всякъде бяхме първите българи посетили дадения хотел. Целта на нашето пътуване беше т.нар. трек. Това е ходене в хималаите, което няма за цел да качва някой висок връх. Този тип пътувания обикновено стигат до високопланински превал, обграден от високи върхове. Ние точно това направихме, но подробности в разказите, които следват. Приятно четене!

Намери ме в