Билети за нискотарифните полети могат да бъдат закупени от различни места. Разбери кои са те и какви са техните предимства

На касата на авиокомпанията

Обикновено на касата на авиокомпанията вземат 30-100 евро комисионна за услугите си. С една дума, съвременните хора не използват този метод за закупуване на самолетни билети. 

На касата на туристическа агенция 

В туристическите агенции има възможност за много гъвкаво търсене на билети в глобалните резервационни системи “Амадеус” и
“Галилео”.

Те са измислени отдавна, точно заради туристическите агенции и касите за билети още по времето, когато е нямало продажби по интернет. Голяма част от нискотарифните авиокомпании обаче не са представени в тези резервационни системи, това е още една възможност за съкращаване на техните разходи.

купуване на билети

Големите търсачки за самолетни билети също са, до някъде онлайн агенции, които също са включени към резервационните системи. 
Понякога на сайта на авиокомпанията не могат да се купят определени направления, а чрез агенция може. (Например за повечето полети на виокомпаниите МАУ и Etihad).
Понякога агенциите имат определени договорености с авиокомпаниите и е по-евтино да купиш билет от тях, отколкото директно чрез сайта на авиокомпанията. Така че, имай предвид този вариант.
В туристическите агенции можеш да купиш както билети за редовните полети, така и „горещи” свободни места за чартъри.

В интернет:

  • На сайта на авиокомпанията

Аз обикновено купувам билети директно на сайта на авиокомпанията. В такъв случай при възникване на някакви проблеми знам, че ще трябва да се оправям директно с авиокомпанията, а не с посредник.

Нискобюджетните авиокомпании продават билетите си само в интернет, техните полети не фигурират в глобалните резервационни системи, затова не са отразени в повечето търсачки.купуване на билети

  • През търсачка за самолетни билети

Обикновено ползвам такива портали само за търсене на билети, докато не се сблъсках със ситуация, когато стойността на билетите при тях беше значително по-ниска, отколкото директно на сайта на авиокомпанията. Но, както се вижда от съобщенията по форумите, такива случаи не са рядкост. Подробна информация за търсачките на самолетни билети >>> ТУК <<<

Намери ме в