Къща на бъдещето

Тази нова къща е бъдещето на къмпингарите и любителите на каравани. Без нужда от електрическо или водно захранване. Удобно, лесно и модерно. 

Къща на бъдещетоЕкокапсулата («Ecocapsule») – е компактна къща с ниска консумация на енергия. Конструкцията ѝ съчетава енергийно ефективна форма, компактни размери и възможност за работа без да е свързана към електрическата мрежа с лукса на топло легло, течащата вода и домашно приготвената храна.

Въпреки че е с малки размери, всяка “Екокапсула” комфортно помещава двама възрастни с изобилие от пространство за съхранение на различни видове екипировка и спортно оборудване.
Къща на бъдещето

Къща на бъдещето Къща на бъдещето

“Ecocapsule” се захранва от вградена вятърна турбина и множество соларни клетки. Електрическата система и батерията на къщата на бъдещето са с голям капацитет и гарантират, че ще имате достатъчно енергия по време на периоди на намалена слънчева активност или слаб вятър. От друга страната сферичната форма е оптимизирана за събиране и пречистване на дъждовна вода и роса. Яко, а !

Къща на бъдещето

Тялото на “Ecocapsule” е покрито с 2,6 кв.м високо ефективни соларни клетки и прикрепен вятърен стълб, които създават енергийна система, способна да захрани къщата почти целогодишно.

Къща на бъдещетоКъща на бъдещето

Как се пренася? Това май не са го измислили много добре, защото самата къща няма колела. За сметка на това обаче се побира в стандартно ремарке.Къща на бъдещето

Къщичките изглеждат доста симпатично, но знам ли? Някакси трудно ще изоставя добрата стара палатка. Какво ще кажеш?

Повече за къщата на бъдещето на сайта http://www.ecocapsule.sk/
Публикацията и снимките в нея са взаимствани от http://geektimes.ru

Намери ме в