mapa-2014

Лятото наближава, а с него и фестивала EXIT в Нови Сад, Сърбия. В тази статия съм събрала малко полезна информация за това как да стигнеш до там и каква е транспортната схема в самия град. Желая ти весело пътуване 🙂

От София до Нови Сад , където се провежда EXIT-a се стига сравнително лесно. Границата се пресича при Калотина, след което се следва пътя за Белград. От там до Нови Сад са близо 100 км.

Ако искаш да пътуваш за EXIT-a през Юли, и нямаш собствен автомобил може да разгледаш офертите организирани от фестивала – http://bit.ly/1lLC3pf .

Таксита 

Средната начална такса на такситата е близо 150 динара (1,2 евро), като за всеки следващ километър цената е 50 динара (0,45 евро). Средната такса от централната автобусна и железопътна гара до Петроварадинската крепост е между 200-300 динара ( 2,5 – 3 евро). Тези цени са валидни, когато си поръчаш такси по телефона. Подобно на България в Нови Сад има много фалшиви таксита, които ще те оскубят доста солидна сума ако не внимаваш.

Автобуси 

Специално за фестивала служителите на градския транспорт ще работят по-усилено като правят повече курсове между центъра на Нови Сад и Петроварадинската крепост.

Редовните автобуси 3, 9, 61, 62, 64 и 70 отиват до крепостта.  Спирката за фестивала е следващата след тази на моста. От там пътят пеша е 5 минути.

Нови Сад - Автобуси

Кола под наем в Сърбия

Само за 2500 динара (около 25 евро) на ден, можете да наемеш автомобил с марка Yugo, произведен в Сърбия. Бензина е на цена 160,00 динара (около 1,5 евро) за литър, дизелово гориво е 160,00 динара (около 1,5 евро).

Пътна такса се начислява върху следните пътища:

  • E-75 Белград-Нови Сад
  • E-70 Novi Sad-Суботица-Feketić
  • E75 Белград-Ниш
  • Ниш-Лесковац E75
  • E70 Белград-Sid

Повече информация, както и колко струват пътните такси  Тук

Паркинг

Един час в синята зона на Нови Сад струва 35 динара, като можеш да останеш колкото часа си искаш.

Цената за един час в червената зона е 45 динара на час, но времето за престой е ограничено – до 120 минути .
Паркиране на вашия автомобил в други определени за целта места се заплаща след определена ценова листа.

Подробна информация за пътуването до Нови Сад, настаняване, местен транспорт, както и за всички други неща може да откриеш на сайта на събитието – http://www.exittrip.org/
Намери ме в