Хотел Дубай След приключенията, които имахме по време на първата ни нощувка в Дубай през януари 2015-та, Radisson Blu Dubai беше истински оазис в пустинята на нашето пътешествие. Лукс, уют, удобства, хубава храна и обслужване, към което всички хотелиери би трябвало да се стремят. Един хотел, който напълно заслужено носи всичките си звезди.

Наистина се влюбих в този хотел. Персоналът, обстановката, храната, престоят ни, въобще всичко в Radisson Blu Dubai беше невероятно. От усмихнатите хора, които ни посрещнаха и настояваха да помогнат с багажа ни, въпреки че носехме само по една малка раница, до усмихнатите хора, които ни изпратиха и настояваха да ни извикат такси, въпреки че им казахме, че отиваме към метрото.Хотел Дубай

Освен комфорта на хотелското обслужване, локацията на този очарователен хотел в Дубай се оказа много по-удобна от колкото си мислихме. Разположен е в старата част на Дубай (Дейра), на метри от метро станция “UNION”, от която лесно може да се стигне до всяка една точка на града.

Просторната ни стая разполагаше с огромно легло с матрак, на който бих прекарала поне седмица, четейки някоя хубава книга; тераса с масичка и два стола и изглед към новия Дубай; минибар с електрическа кана и кафе машина с капсули, която правеше ароматно кафе; тоалетна и баня с голяма вана; телевизор, който така и не включихме през целия си престои. Всичко беше свежо, чисто и миришеше много добре.

Хотел ДубайХотел Дубай

Radisson Blu Dubai е най-старият хотел в Дубай, като под стар се има предвид 40 години. Мястото е известно поради много причини сред туристите от цял свят. Освен обслужването и атмосферата, която този хотел в Дубай предоставя, много хора посещават мястото заради 16-те ресторанта, които се намират на територията му и храната, която се предлага в тях.
Хотел ДубайХотел ДубайХотел Дубай

За жалост бяхме в хотела само за една и вечер и нямаше как да опитаме всичко, за това се спряхме на ресторанта, който ни се стори най-интересен. Името му е FishMarket, като цялостната му концепция беше точно такава – “Пазар за риба”. В ресторанта се предлагаха голям брой пресни морски дарове – омари, миди, скариди, калмари, октоподи и около 15 вида риби. Всички продукти бяха изложени в едната част на ресторанта, която изглеждаше точно като пазар. От там можехме сами да изберем какво искаме за вечеря и по-какъв начин да бъде приготвена. Хотел ДубайХотел ДубайIMG_4630

Вечеряхме в ресторанта, където след разговор с персонала разбрах, че част от шестнадесетте ресторанта са включени в списъка на най-известните ресторанти в цял Дубай. Оказа се, че човекът, които се разпорежда с управлението на ресторантите на хотела е председателя на на кулинарната гилдия на емирствата, известният Uwe Micheel. Неговият професионализъм и богат опит бяха реалните причини заведенията да имат толкова добра слава и отлично качество на предлаганата храна.

Хотел Дубай

Хората в хотела твърдяха, че любимият ресторант на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум също се намира на територията на хотел Radisoon Blu.

Хотел Дубай

Вкусотиите в ресторантите, удобствата и нивото на обслужване, съчетан с модерния дизайн, правят това място красиво и приятно, подходящо както за романтични пътувания, така и за соло пътешествия, почивка със семейството или бизнес срещи.

Намери ме в