line_soundКакто ви признах в някои от последните си статии понятието ми за хаус музиката се различава драстично от идеята за истинско парти и танци цяла нощ. Не казвам, че не ми харесва или че имам нещо против нея, Не!

Просто винаги съм свързвала звуците на хаус музиката с дневни партита, слънце, барове на плажа и хора по бански. И не, че нямам опит с електронната музика, напротив! Голяма част от съзнателните ми години са минали по клубове и зали, част от приятелите ми се занимават професионално с музика, изслушала съм тонове хаус, техно, DnB, и всякакви разновидности на електронната музика, освен това обичам да работя и пътувам с мелодичен хаус на фона. Просто не мога да приема хауса, като „нощна“ музика. Смятам я за „светла“, неангажираща и я приемам като фон на приятните си летни емоции, така какво смятам dubstep-a за тъмна сила, подходяща само за озвучаване на филмови сцени. 🙂

С опасност да ме сметнете за още по-тъпа и задръстена ще си призная още нещо. Не съм пътувала в Гърция(освен като дете) и не знам нищичко за страната и живота на гърците, освен разбира се маслините, узото и гръцката музика. Оказа се обаче, че освен характерните за южната ни съседка звуци, има и електронни такива, които успяха да ме грабнат… И колкото и невъзможно да си мислех, че е – да ме направят фен на хауса.

Ison, Darktom и George Adi са псевдонимите на тримата гръцки DJ, разтърсили Банско преди броени дни. Направиха страхотно парти, накараха ме да танцувам цяла нощ и ме вдъхновиха да напиша тази статия. И не, не са ми платили за да това.

Под снимките на артистите съм оставила активни линкове към Soundcloud, с надеждата да обърнете внимание на работата им.

Независимо дали в момента се намирате на работа, вкъщи или някъде сред природата оставете музиката им топло да ви прегърне и да ви залее с позитивизъм, приятни емоции и усмивки.

Ще се радвам ако споделите имената на други известни на вас гръцки DJ, които си заслужават да бъдат чути.

Ison

ison dj

 

Darktom

Darktom dj

 

George Adi

George Adi dj

 

Денят след партито имах среща с  Ison,  с който трябваше да проведа интервю, превърнало се в дълъг, спокоен разговор за музика, пътешествия и човешки ценности.

Очаквайте интервюто в най-скоро време.

Намери ме в