Do what you like! Like what you do! (1)

Следващото ми пътешествие ще ви отведе до един пъстър свят. По скоро до 5 различни свята, изпълнени с красота и креативност, изработени от дърво, маниста, глина, кожа и сребро. Световете на 5 момичета , които стриктно се придържат към любимата ми фраза – “Do what you like! Like what you do!” Запознайте се с творците и красотата, която създават – Гери, Мира, Тина, Дари и Вики.

66

Capture

Казвам се Гергана Банкова или просто Луданкова…/ако се питате защо Луданкова, aми идва от луда Банкова.

През последните две години се занимавам с ръчна изработка на сребърни бижута. Стана съвсем случайно и непредвидено. Никога преди това не съм държала в ръцете си бренер или бижутерски трион, или шублер… Дори майстор Буров, който ми показа първите стъпки в занаята, се учуди как е възможно да не знам какво е шублер :))) Е, всичко с времето си!
Всички се учим докато живеем, нали така. Именно поради тази причина, след 10 години стаж в една банкова институция, едно лято, лятото на 2012, прекрасно лято, реших да се “откъсна” от кредитните карти на банката. Да вметна, че по образование съм финансист, а и от малка си мечтаех да работя в банка, все пак съм Банкова ;))) Не вярвах, че ще ми се получи, но успях да си взема 66 дни неплатен отпуск с идеята да пътувам и да изкарам едно безгрижно и неангажиращо лято, далеч от неприятната луминисцентна светлина и омразните климатици. Юхуууу!Обожавам да пътувам. Точно тогава разбрах, че един мой приятел се записва на бижутерски курс и спонтанно реших и аз да се включа, защо не. Беше изключително забавно и интересно за мен. И така, изкарах си наистина едно незабравимо морско лято с много приятели! И след краят му реших, че е време за нещо ново, нещо различно и…и напуснах банката. Беше доста тежко и несъмнено голямо предизвикателство за мен. Благодарна съм на всички мои близки и приятели, които ме подкрепиха!!! От тогава дерзая смело напред;)))))))

http://ludankova.blogspot.com/

Capture
CaptureЗавършила съм Международен Туризъм и в продължение на 15 години постигнах в професията си всичко, което съм искала за това реших да започна да моделирам бижута. В началото съвсем на шега. Без никакви претенции, че правя кой знае какво и често със съжалението, че не съм учила за това и нямам техническите умения да реализирам голяма част от идеите си, но със голямо желание и удовлетворение от факта, че всеки ден мога да откривам нещо различно. Денонощно ме връхлитат идеи за всякакви предмети от мебели до аксесоари. Представям си ги, изпипвам ги в мислите си до всеки детайл. Има дни, в които изразходвам цял скицник за да освободя място в съзнанието си за следващите идеи. Разработвам на ум неща, които знам че никога няма да направя, но просто така съм устроена – постоянно трябва да работи въображението ми за да се чувствам цяла.
Не съм вещоман. Смятам, че човек трябва да притежава само предмети от които наистина има нужда или такива, които го усмихват. Уважавам простия на пръв поглед дизайн на вещи направени с мисъл. Неща, в които когато се вгледаш откриваш скрито послание, някаква закачка, друга функция или просто са изработени от нетипичен за този предмет материал. Изпитвам удоволствие от работата си, когато направя всичко сама, когато откривам свои начини да конструирам бижутата. Винаги слушам музика докато творя, забавлявам се и не се отказвам и след десетки неуспешни опити докато от ръцете ми не излезе нещо, което да осмисли всички тези неуспехи.

 

CaptureCaptureКазвам се Кръстина Стойчева(Тина) и се занимавам с рисуване и с приложни изкуства още от дете.
Това не ми е основната работа, но винаги каквото и да съм работила, това е било любимото ми хоби, което един ден се надявам да превърна в работа:)
Обичам разнообразието и смесването на различни материали.
Обожавам цветовете.
Най-новите неща, които направих с голямо удоволствие са една  многоцветна колекция от брошки 🙂
Обичам много да пътувам и да се радвам на живота.
Мисля, че творчеството е заложено у всеки човек и всеки, който поиска може да го развие.
https://www.facebook.com/TinaStoicheva

CaptureCaptureКазвам се Дарина, на 27 години от гр.Стара Загора. Завърших гимназия с профил изобразително изкуство и след това продължих в тази насока като завърших интериорен дизайн в Нов Български университет. По професия съм художник-дизайнер. Винаги съм казвала, че и призванието ми е да съм творец. Още на 9 години знаех, че ще стана художник! И като че ли си поставих тази цел и малко по малко я постигнах.
Обичам изкуството, не само рисуването, пробвала съм различни неща-няколко години рисувах дрехи, правя и дизайни за татуировки, които са популярни и извън пределите на България. Новите неща за мен са приятно предизвикателство.
Така на шега започнах да правя обици. После се запалих много и видях, че фантазията ми може да се развихри много в тази посока. Започнах да разглеждам бижута, да търся вдъхновение, материали и така малко по малко вече една година се занимавам с изработването на бижута. Много обичам пеперудите и морските кончета, те са ми запазена марка – за това присъстват в логото ми и са голямо вдъхновение за мен със своята нежност, цвят, детайли и елегантност. Името на магазина ми е идея на брат ми – той размени две букви от името ми и така се получи Данира Арт!
Danira Art-made with love! – https://www.facebook.com/danira.art

Capture
CaptureЗад „SolAvis” стоят двама души – мен Виктория Петрова и моят неотлъчен помощник Валери Симеонов.Името, което представя мен и моето творчество беше дълго „мъдрувано“ и накрая само кацна на рамото ми. “SolAvis”, всъщност, от латински се превежда „Слънчева птица“. Съчетанието на тези два образа, слънцето и птицата, най-точно олицетворяват посланието, което искам да излъчват моите бижута – светлина,чистота, топлата и свобода.Вече съм почти на 24 години и до сега не съм изучавала изкуство. Завърших информатика в гимназията и икономика в университета, това обаче не ми пречи да се гмурна дълбоко в дебрите на творчеството.Изпробвала съм най-различни материали и техники. Оказва се, че има много неща, през които може да мине човек преди да открие своето. Моделирала съм полимерна глина, плела съм на една кука, на две куки също, правила съм неуспешни опити с епоксидна смола и какво ли още не. От близо година и половина, обаче, открих най-приятния начин да изразявам моя свят от въображение и идеи, а именно, чрез пирограф и акрил.Практикувам техниката за обгаряне на дърво, или така нареченото пирографиране, едва от година, но то ме завладя изцяло. Благодарение на Валери, който ми набавя нужното дърво и извършва грубата му обработка днес мога да споделям с хората, част от моите произведения. Работата с естествени материали като дърво и велур е такова удоволствие! Тя сякаш ни пренася сред природата и ние ставаме част от нейното творчество.
https://www.facebook.com/SolAvis

Намери ме в