Фестивал на боровинките Преди броени дни (24-26. Юли) на хижа “Амбарица” в Стара планина за втора поредна година се проведе “Фестивал на боровинките”. Въпреки че това е един от малкото фестивали в България, които не бих посетила отново, все пак събитието си имаше и добра страна – локацията му.

Виж защо трябва да съжаляваш, че си пропуснал (или пък не) тазгодишния фестивал на боровинките на хижа “Амбарица”.

Къмпингът на фестивала беше разположен на хълма(централно на снимката), а долу в дясно се вижда хижа “Амбарица”, където се провеждаше самия фестивал на боровинките. Фестивал на боровинките Фестивал на боровинките Поради големия интерес към фестивала на боровинките постоянно се налагаше да се редиш на опашка за нещо. Опашка за тоалетната (да, гората е наблизо, но в широк периметър всичко беше заето от палатки, хамаци и налягали хора в спални чували), за кафе, мекици, храна, за да си заредиш телефона (контактите бяха дефицит), за почти всичко, за което може да се сетиш.  Фестивал на боровинките Фестивал на боровинкитеГоричката пред хижа “Амбарица” се бе превърнала в селище от хамаци и палатки.

Фестивал на боровинките

И не само горичката, а и множеството пътеки и хълмове в околността. И не, че беше лошо, място и боровинки имаше за всички.
Фестивал на боровинкитеФестивал на боровинките

Запознай се с Велко! За пръв път видях същество като него, когато незнайно от къде скочи върху коляното ми.

Фестивал на боровинките Залезите от близкия хълм до хижа “Амбарица” бяха неописуемо красиви.

Фестивал на боровинките Фестивал на боровинките Фестивал на боровинкитеНе чакай следващия фестивал на боровинките, за да посетиш хижа “Амбарица” или да се качиш в планината. Вярно е, че щастието е истинско, когато е споделено, но предпочитам да не го споделям с толкова много хора.

Намери ме в