евтини билети до марокоПреди броени дни се върнахме от 10 дневно незабравимо пътуване до Мароко. Топлината на мароканското слънце дълго ще личи по кожата и лицата ни, а спомените ще ни карат да се усмихваме и ще пълнят пътешественическите ни душички с радост. За пореден път пуснахме в действие радара си за най-добрите оферти и намерихме самолетни билети за четири полета на стойност по-ниска от €150. Чудиш се как?

От доста време ни се искаше да отидем на екскурзия в Мароко. Да се запозанаем с начина на живот и културата на мароканците, да покараме сърф и най-вече да избягаме от зимата. През Декември 2014 нисктарифните компании сбъднаха желанието ни за евтина почивка в Мароко, пускайки евтини билети по маршрутите:

  • София – Милано/Бергамо – Маракеш
  • Маракеш – Мадрид – София 

Пътуване до Мароко

Това, което виждате на горната снимка е маршрута, по който пътувахме миналия месец до Мароко. И колкото и странно да ви се струва билетите за 4-те полета ни излязоха едва €148 на човек.

Едно от предимствата на пътуването без закупуване на друпосочни билети се крие там, че още в България може да се чекираш онлайн и да отпечаташ бордните си карти. Това спестява търсене на работещи компютърни зали в последния момент и доста излишни нерви.

София – Милано

При полетите ни от и до София пътувахме с авиокомпания Wizzair. Посочената по-долу цена, която заплатихме включва:

  • Самолетните билети на 4-ма души
  • WizzDiscount Club карта
  • Административна такса

и грубо казано ни излезе по 45 лева на човек.

wizzair-софия-милано

Самолетът ни излетя  на 20 февруари 2014 г. от София – Терминал 1 (SOF) в 06:00 ч. и пристигна в Милано Бергамо (BGY) в 07:10 ч. (Местно време). Там ни се наложи да почакаме 3 часа, преди прекачването на самолета за Маракеш.

Милано – Маракеш

За полетите от и до Маракеш, Мароко се доверихме на нискоратифната авиокомпания Ryanair

По-долу отново е цената на 4 самолетни билета, с включени всички такси. За този полет всеки от нас плати по 89лева

ryanair - милано - маракеш

Качихме се на самолета от Милано (Бергамо) (BGY) в 11:40 часа и пристигнахме в Маракеш около 14:15 часа (местно време)

Маракеш летище

Летището в Маракеш, Мароко

След веселото пътуване най-накрая достигнахме крайната си дестинация. Предстояха ни 9 дни под лъчите на мароканското слънце.

Маракеш – Мадрид

Самолетът ни на връщане беше отново на комапнията Ryanair, този път по маршрут Маракеш – Мадрид.

Сумата по-долу, този път обаче е за 5-ма души, защото един приятел се присъедини към нас на 2-рия ден от приключението ни.  Общата цена за 5 билета + всички такси беше 2750 MAD = 244 EUR. Или по-точно €48 / 97 лева на човек

1 евро (EUR) = 10.9 марокански дирхам (MAD)

Маракеш - мадрид

Полетът ни беше следобеден, като излетяхме от Маракеш (RAK) около 12:30 часа и пристигнахме в Мадрид в 15:30 (местно време)

По план останахме в Мадрид два дни. Забавлявахме се, пихме сангрия, а някои дори ходиха на мач, след което дойде време и за последния ни полет. На летището в Мадрид вече се чуваше българска реч. Чувствахме се изморени след изминалите дни, но едновременно с това бяхме заредени с нови спомени и емоции, които щяха дълго да ни напомнят на Февруарското лято, което перкарахме в Мароко.

Мадрид – София

И отново – билет за 5ма с включени административни такси за скромните € 150 , което всъщност прави по €30 / 60 лева на човек. 

wizzair - мадрид - София

Самолетът беше вечерта. Излетяхме в  21:25 ч от Мадрид – Терминал 1 (MAD) и бяхме у дома в 01:55 часа (Българско време)

И като дръпнем чертата:

София – Милано/ Бергамо – 45 лева +

Милано/Бергамо – Маракеш – 89 лева +

Маракеш – Мадрид – 97 лева +

Мадрид – София –  60 лева

____________________

291 лева = 148 евро

66

Както виждате, евтини начини за пътуване ИМА. Единственото, което трябва да направите е просто, малко да се поровите в интернет.

Не се страхувайте да сподите опита си в търсенето на евтини самолетни билети с мен. Много би ми се искало да разбера какви са вашите методи за търсене. Задавайте своите въпроси и вълнения относно бъдещите си пътешествия. Ще се радвам да помогна с каквото мога. 

Всичко за самостоятелното търсене на евтини самолетни билети може да откриете в предишните ми публикации:

Научи се сам да намираш евтини самолетни билети в 5 лесни стъпки

Кои са 3-те типа нискотарифни авиокомпании?

Защо нискотарифните авиокампании са толкова евтини?

И още: 

 

Намери ме в