Пеещите фонтани е ДубайНякои казват, че най-хубавите неща в живота са безплатни. И това със сигурност се оказа вярно, там където най-малко очаквахме – в Дубай.

Преди да стигнем до една от най-известните забележителности в Дубай нямахме кой знае какви очаквания от това, което ни предстоеше да видим, за това не бързахме. И още не си бяхме намерили място, когато точно в 18:00 фонтаните осветиха пустинния град с приказна светлина. Изобщо не очаквах представлението, което траеше близо 5 мин да ми хареса толкова много, нито пък че ще се окаже толкова пристрастяващо. Наистина, отделихме близо 3 часа, тръпнещи в очакване за всеки следващ танц.

Езерото Бурж Халифа

Пеещите и танцуващи фонтани се намират в езерото Бурж Халифа, разположено между едноименната сграда и Дубай Мол в административния център на Дубай. До тях лесно се стига с метро, а спирката на която се намират се казва “Burj Khalifa/Dubai Mall”

В изкуственото езеро през Бурж Халифа има лодки, на които може да се повозите по време на някое от представленията, но според мен изобщо не си заслужава, защото колкото от по-далеч се гледа фонтана, толкова по-добре. Интересен факт е, че водата в езерото се събира в следствие на конденз от климатиците на небостъргача.

Репертоарът на пеещите фонтани в Дубай се извършва ежедневно, в следобедните и вечерни часове. Най-зашеметяващо е вечерното шоу, когато един цял нов свят от светлини и музика оживява. И най-хубавото – напълно безплатно е! 

Фонтанът в Дубай засиява на всеки 30 мин, всеки ден от 18:00 до 23:00 часа. Представленията траят около 5-7 минути, колкото е дълга една песен. Изборът на музика включва както традиционна арабска и индийска музика, така и световно известни американски и италиански парчета.

Няколко интересни факта за пеещите фонтани в Дубай:

  • Най-големите пеещи фонтани в света
  • Танцуващи в синхрон с класическа, арабска и световна музика
  • Височина на пръскане до 152 метра
  • Фонтанът може да изхвърли 83 000 литра вода във въздуха във всеки момент
  • Инсталирани са повече от 6600 светлини и 25 цветни прожектора
  • Лъчът светлина може да се види от около 200 мили

 График на представленията:

  • 13:00 и 13:30, без Петък
  • Петък следобед: 13:30 и 14:00
  • Всеки ден: на всеки 30 мин от 18:00 до 22:00 през седмицата и от 18:00 до 23:00 през уикендите
Намери ме в