Дрехите в ДубайTуристите ще трябва да следят внимателно външния си вид при почивката си в OAE или по-специално Дубай. В близко бъдеще в много търговски центрове в града се планира поставянето на плакати и мултимедия, която да информира туристите за позволеното облекло. Дрес кодът се изразява в скромни дрехи с дължина, достатъчна да покрива коленете и раменете.

Припомням ви, че правителството Дубай ограничава свободата на облеклото още през далечната 2009 г. От тогава туристите са били насърчавани да избират скромни дрехи, съобразени с религията на държавата. Туристите в Дубай могат да носят бански костюми само на плажа, а ако ви хванат да се целувате на обществено място може да отнесете някоя глоба.Дрехите в Дубай

Дрес кодът в Дубай може да се окаже пречка за много туристи, имайки предвид високите температури. Но в други арабски страни съществуват доста по-тежки правила и забрани, така че нека да не го приемаме толкова лошо и да се съобразим с правилата. Все пак, една дълга пола или шал, с който да покриете рамената и деколтето не заема никакво място в багажа.

Намери ме в