Дрезден е красива немска туристическа дестинация, която няма как да не ви направи впечатление. Разположен на река Елба, този град предлага на своите посетители страхотни гледки, невероятна архитектура, възстановени сгради и паметници, които разкриват за величието на този район преди Втората Световна Война. Столицата на Саксония ще ви остане силен спомен от страхотна почивка.

Кога да посетим Дрезден

Според местните, най-доброто време за посещение на Дрезден е през лятото, защото с всички открити заведения и атракции лесно ще разберете каква е историята и чара на този град. Естествено това не означава, че ако сте си запазили вашите самолетни билети през другите сезони на годината, няма да останете очаровани, напротив, тъй като дори зимата е мека и приятна за разходки. Важното е какво време вие искате.

Летище

Dresden Airport/ Flughafen Dresden-Klotzsche е международно летище, което е разположено на приблизително 9км. от сърцето на града.

Забележителности

Няма как да не забележите една от най-красивите архитектура в Дрезден- църквата на Дева Мария(Church of Our Lady, Frauenkirche). Старият град е страхотно място да разкриете истинската същност на този немски град.  Ако сте любител на разходките из музеи, тук ще откриете доста интересни и забележителни места за посещение. Градският музей(City museum, Stadtmuseum) чрез своите артефакти ще ви разкаже повече за Втората Световна Война. Ако той не ви стига, посетете и музеят на военната  история(Militarhistorisches museum). За любителите на различните ретро автомобили, музят на транспорта(Museum of transport, Verkehrsmuseum) е страхотно място. Богата колекция от забележителни експонати на превозните средства през различните години.

В Дрезден ще откриете много възстановени величествни дворци със забележителна архитектура. Някои от които са замъкът Моритцбург(Castle Moritzburg), построен в бароков стил и разположен в северната част на града. Дворецът Цвингер(Zwinger) или пък замъкът Пилниц(Schloss Pillnitz), който сякаш е изкаран от вълшебна приказка.

Къдете и да минете, със сигурност ще намерите нещо интересно в „Северна Флоренция”, често наричан така, поради факта, че дълги години е бил център на творчество и изкуство. Заслужава си да си подарите тази незабравима екскурзия.

Намери ме в