Винаги, когато отида на почивка в някоя чужда държава се опитвам да се слея с тълпата от местни жители и доколкото е възможно да не бия на очи. Опитвам се да говоря така, както те говорят, да ходя там, където те ходят, да ям това, каквото те ядат. Опитвам се да се докосна до техния манталитет и начин на живот, защото именно той е ликът на държава и културата им.  На практика обаче не е толкова лесно, колкото звучи. И това се дължи не само на тежките раници и фотоапарати, защото тях можем по всяко едно време да захвърлим, там където сме отседнали. Има неща, които обаче не можем да скрием. Възхищението и настроението, които пътуванията ни носят, желанието ни за общуване и смеха, който пораждат странните думи от местния език са само малка част от причините заради, които на лицата ни винаги ще бъде изписана думата – ТУРИСТИ.

Турист в Амстердам

1. От слизането на летището мислиш, че велоалеите са идеалното място да търкаляш куфара си.

2. Изяждаш по минимум 3 псувни на ден от местните, защото се разхождаш по велоалеите.

3. Караш колело с номер, което е налепено с рекламни стикери и реклами и значително се отличава от останалите за защита на гражданите.Турист в Холандия

4. В кошницата и на багажника на колелото ти има всевъзможни неща в случай, “че закъсаш някъде”. Горна дреха, бутилка с вода, нещо за хапване, още един чифт обувки, брошури, карта и какво ли още не.

5. Говориш високо и се смееш като луд във вагона “Silent”, чудейки се защо всички те гледат странно

6.  Гледаш като извънземно, когато влезеш в градския транспорт.

7.  През 40 % от времето си търсиш супер маркет или Coffeshop.

8. Когато намериш бленувания Coffeshop с ентусиазъм влизаш вътре и питаш за най-силната трева.

9. Купуваш си я, изпушваш я и започваш да търсиш място, където да седнеш да ядеш, обаче…

10. Мислиш, че цените в ресторантите са много скъпи и не си заслужава да ги посещаваш. За това си купуваш хляб, песто и моцарела и сядаш да мажеш филии  по парковете и площадите.

Туристи в Холандия

11. Пътуваш на стоп, защото не ти се дават пари за междуградски транспорт. Запомни обаче едно! Стопирането по магистралите в Холандия е забранено и могат дори да те арестуват.

12. Смяташ, че на “Червените фенери” има много интересни експонати от тези на Ван Гог.

13. Но… въпреки това отиваш в музея на Ван Гог.

Сподели своя опит! Кога и къде най-много си се чувствал като турист ???

Намери ме в