намибияНамибия не е от най-популярните африкански страни, но определено заслужава да бъде сред тях. В момента държавата е както икономически, така и политически стабилна. Нейната зашеметяваща природа привлича голяма част от любителите на екотуризма. Някои от акцентите на странта са пясъчните дюни на пустинята Намиб (най-старите в света), парковете с диви животни, и красивите плажове. Зимата тук е истинско лято там.

Столицата на Намибия е Виндхук, който е изключително модерен и зелен град (изненадващо за място в средата на пустинята). Той предлага голямо разнообразие от културни и кулинарни приключения. Ето и няколко факта за Намибия, за които едва ли сте чували.

Намибия е втората най-малко гъсто населена страна в света

След Монголия, която също е огромна страна, там са малко над два милиона души, които живеят в страна, заемаща площ колкото половината от размера на Аляска.

Голяма част от Намибия изглежда както преди векове. Развитието ѝ буквално не е мръднало. Без стоежи, фабрики , пътища и инфрастуктура, на нейната територия се намират голям брой природни паркове и чудеса.

  • Етоша – един от най-големите паркове в Африка, както по размер и разнообразие на дивата природа. Дом на най-високите слонове в Африка, на застрашените черен носорог, както и 91 други вида бозайници. Етоша е особено популярен сред фотографите в сухия сезон, когато животните се тълпят на малкото останали водоеми.
  • Две зрелищни пустини – Калахари и Намиб, всеки с отличителен диви животни и природа.
  • Шпитцкоп и Матерхорн – скални катерачи рай!

Зашеметяващи Fish River Canyon е вторият по големина каньон в света, след Гранд каньон. 161 km дълъг, до 27 км широк и 550 m дълбок, формиран преди около 500 милиона години.

В Намибия се намира най-големото подземно езеро в света – Breath Dragon

В Намибия се амират най-голям брой свободни гепард – около 2500 – 3000

Полети до Намибия вече се предлагат и от България. – http://nieuws.klm.com/klm-extends-network-to-namibia/

Намери ме в