Най-трагичните инциденти с багажПовечето пътници се тревожат, когато пътуват. Да не би случайно техните чанти да изчезнат или да не се повредят. Това, обаче е нищо в сравнение с трагичните истории, които съм събрала в тази статия. От чанти, които са изпепелени до основи,  до изхвърлени зад борда. Тук са деветте най-тежки инцидента с багаж на всички времена.

240 Куфара наводнени с непречистени отпадъчни води.

Едно нещо, което никога не очакваш да чуеш е, че багажът ти меко казано е осран. Да, това е истина! През ноември 2010 г., отводна тръба в Терминал 1 избухва на летище “Heathrow” в Лондон, това води до наводняването на 240 куфара с човешки отпадъци.  Шефовете на летището са платили хиляди лири като компенсация за всеки унищожен куфар.

Най-трагичните инциденти с багаж

Международна авиокомпания изпепелили багажа на една от пътничките си

През декември 2008 г. една жена бива извикана в пилотската кабина на самолет на международна авиокомпания. Пилотът посочил пистата, на която имало пожар и заявил: “Виждаш ли това? Това е багажът ти.” Куфарите на жената са се запалили след като са били поставени твърде близо до двигателя на самолета. Минало е много дълго време преди дамата да получи обезщетение за изгорелия си багаж.

Най-тежките инциденти с багаж Най-трагичните инциденти с багаж

Куфари, напоени със самолетно гориво

Не знам какво може да те разочарова повече от това да видиш багажа си пропит с реактивно гориво до такава степен, че да дими. Това се е случило на хората, пътували с авиокомпания “Delta” в САЩ. Най-лошата част от историятаобаче е, че авиокомпанията, първо е казала на пътниците сами да се опитат да почистят куфарите си, след което можело да става дума за обезщетение.

Най-тежките инциденти с багаж

Багаж зад борда на круизен кораб

Човек би си помислил, че екипажът на един круиз е добре подготвен  и обучен как трябва да се пренасят личните вещи на туристите и какво трябва да се направи, за да не изпадат зад борда. Както, обаче “Royal Caribbean” демонстрира през септември 2009 г., това не винаги е така. Тогава куфарите на десетки пътници са били изсипани в океана, уж “погрешка”  !

Най-трагичните инциденти с багаж

Авиокомпания загубила багаж на стойност 50. 000 $

Не е ясно колко често модният гуру Georgio Gucci (Джорджио Гучи) пътува с масовите авиолинии, но скорошната злополука в САЩ със сигурност го е убедила да се придържа към частните самолети. През септември 2010 г.,  багажът на Гучи просто изчезнал по време на полет към Вашингтон. Авиокомпанията разследва изгубените чанти, които според сведенията, са били пълни с дрехи от новата колекция на дизайнера, равняващи се на 50.000 щатски долара. Очаквало се е тези дрехи да бъдат използвани в предстоящия документален филм за живота на Гучи.

Най-трагичните инциденти с багаж

Куфари откраднати от служителите на авиокомпаниите

Има адски много регистрирани случаи, в които служители на летището крадат различни ценности от куфарите на пътниците.  През ноември 2010 г., детективите хванаха в крачка четирима служители на американските авиолинии, които са вадели бижута, фотоапарати и друга електроника от багажа на хората. Най-лошата част? Крадците са работили на това летище в продължение на почти девет години. Изводът! Винаги е по-добре да носиш ценните вещи в ръчния си багаж

Най-тежките инциденти с багаж

Оставиха багаж да изгние пред летище Хийтроу в Лондон

Лондон е град, известен с  огромното количество дъжд, което се изсипва всекидневно. През 2007 г. служители на летището решават да изкарат на открито голяма част от багажа, който се е намирал на бюро “изгубени вещи”, защото “нямало много място”. Един от пътниците бил  шокиран, колко мокър и вонящ е бил багажа му след като е стоял под открито небе… в продължение на седем дни.

Най-тежките инциденти с багаж

Местен човек редовно краде куфарите от летище в САЩ

През август 2010 г., полицията залавя човек, който е имал необичайното хоби да краде куфарите на пътници от лентата за получаване на багаж на международното летище. Крадените стоки възлизат на стотици хиляди долари.

Най-тежките инциденти с багаж

Регистриран багаж в пороя

Регистрираният багаж на един полет е бил подложен на ужасни метеорологични условия, по време на пренасянето с колички от летището до самолета. Всъщност никой не е застрахован, защото служителите на авиокомпаниите не винаги преценяват кога да натоварят багажа. Най-тежкият случай е в Чикаго през февруари 2009 г., когато багажа на стотици пътници е престоял повече от час под проливния дъжд, който се е изсипал върху града. При такива случаи пътниците разбират за нанесените щети, чак след слизането си на летището, на което кацат.

 Най-тежките инциденти с багаж

Намери ме в