По проекта „В Европа – самостоятелно пътуване за предпазливите и смелите” говорим за това как изгодно и икономично да пътуваме по Европа. Освен това да ни бъде интересно, с елемент на приключение и полза. Днес предлагам да започнем подготовката за новия сезон на пътувания в Европа, който за някои от вас ще започне в близките празници, а за други – през следващото лято. Като начало реших да направя обзор на 7-те най-важни въпроса, които трябва да обмислите, когато се готвите за турне по Европа. Проверете дали сте подготвени по всеки от тях поне теоретично.

1. Първа стъпка – търсене на евтини полети.llqli

Тъй като по друг начин не можете да се доберете лесно до Европа, (можете да пътувате по Европа с автобус, но това ще ви отнемеповече време), евтините самолетни билети в европейските страни са залог за успеха в самостоятелното ви пътуване по Европа. Как, кога и къде да търсите евтини самолетни билети

2. Втора стъпка – планиране на придвижването

Планирайте цялостния си начин на придвижване. Дали ще пътувате със самолет, влак, автобус или дори на стоп. Трябва да имате яснота, особенно ако се ограничени във времето.

3. Трета стъпка – подгответе се вкъщи за пътуването

Намерете наистина добър и полезен пътеводител за страната или града, където планирате да отидете. Сигурно вече сте могли да се убедите, че много пътеводители са пари, хвърлени на вятъра. В тях или е посочена остаряла информация, или всичко е написано толкова безинтересно, че дори не ви се иска да го четете. А пътеводителят или информацията в интернет са вашият първи източник на знания за града, където ще отидете. Какво да разгледате, къде непременно да се отбиете, къде няма смисъл да ходите, кой музей да посетите, в кой район да се разходите са въпроси, чиито отговори трябва да знаете преди да отидете в града на вашите мечти. Къде и как да намерите качествена информация? Доверете се на мнението на другите пътешественици – прегледайте рецензиите за съществуващите пътеводители и онлайн отчети. Въобще отделете време и изследвайте достъпната информация за града и страната.

575869_4681571681627_281400476_n

4. Четвърта стъпка – преценете разходите за хранене на мястото, където отивате.

Не бива да игнорирате тази точка, защото често става така, че сте резервирали най-евтините самолетни билети и хотел, а на място се оказва, че ресторантите и кафенетата „изяждат” целия ви икономисан от пътя бюджет. В крайна сметка това също не е лош вариант, но е по-добре, ако знаете предварително колко ще похарчите за храна по време на пътуването си.

5. Пета стъпка– избирайте хотел според съчетанието от необходимия ви комфорт и цената а не по това доколко той е отдалечен от Айфеловата кула.

0fc8214c111ec4070fa465ea4d3c4540

Лично аз винаги се отнасям към хотела съвсем простоЛично аз винаги се отнасям към хотела съвсем просто: стаята в хотела ми е нужна, за да се измия и да поспя. Мога дори да не гледам вечер местните новини – не съм дошла затова в Европа. Така че винаги избирам хотел с минимално необходимите ми удобства и максимална икономия в цената. Има много начини за намиране на евтини нощувки в Европа. Разбира се, вие може да имате други приоритети, например цял живот сте мечтали за вечеря на балкона на хотел с изглед към Бранденбургската врата. Тогава не икономисвайте – мечтите трябва да се сбъдват!

6. Стъпка шеста – избирайте да посетите не само най-прочутите и следователно най-скъпите градове и места, но и по-малко прочутите, затова пък не по-малко интересни и по-евтини градчета и местенца.

Според мен това е много правилен подход. Най-добрият начин за изследване на Европа е самостоятелното изследване, когато на всяка крачка ви чакат открития, за които не пише в e03dc3639fb6bb3f1d1bf46aea62b62cпътеводителите. При този начин на запознаване с държавите и хората вие съвсем точно ще узнаете тайните особености на нациите и очарованието на европейските градове. Всяко местенце ще стане за вас по-своему родно и познато. Какво може да бъде по-хубаво от това да имате такива места из цяла Европа?

7. Стъпка седма – а защо да не отидете в Европа в периода между сезоните?

Този въпрос трябва да си зададе всеки турист, който планира да разгледа колкото може повече от Европа, а да похарчи колкото може по-малко. Затова междусезонният период е една добра възможност да икономисате от транспорт и хотели. Много хотели и авиокомпании предлагат различни цени за „високия” и „ниския” сезон, помислете дали да не се възползвате от това.

Намери ме в