Решил си да си купиш билет от разпродажба на някой low-cost, но не знаеш точно коя лети до твоя град. Няма страшно! Има различни начини да разбереш кои авиокомпании летят от града, в който се намираш или към този, в който желаеш да отидеш. 

1. Когато планирам пътуване, обикновеноотивам на сайта на летището, разглеждам разписанието, наличието на допълнителни услуги (например намерих СПА център с басейн в Дубай при продължителен престой, чудесен екскурзионен тур на летището във Франкфурт), карти-схеми на терминалите как да се оправим до и в летището и т.н. На сайта можеш да разгледаш списъка на авиокомпаниите, които летят натам, това е особено актуално за малките летища, откъдето летят основно нискобюджетни авиокомпании.

Ето пример със сайта на летище Меминген, бивша военна авиобаза на юг в Бавария, сега там се извършват няколко полета на Wizz Air и Ryanair. На сайта на летището са отбелязани градовете, с които има връзка.

евтини билети 1евтини_билети2

2. Страницата на летищата в уикипедия. Този път в много случаи дори е по-пряк. Например, искам да разбера кои компании извършват полет от Хонконг до Сингапур. Предимството на този път е в простотата и нагледността, мога да видя всички авиокомпании, да науча накъде лети всяка една от Хонг Конг, например. Нали не всички са представени на сайтовете-търсачки за полети.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong_International_Airport

евтини_билети3

3. Сайт на авиокомпания, където има карта на полетите. Ето например, направленията на Wizz Air от България:

евтини билети от българияwizz-air-varnawizz-air-ot-bourgas

Картата на Easyjet предлага много опции за търсене

easyjet

4. Много ми харесва картата на маршрутите (в това число и low cost) на сайта на SkyScanner 

Просто избираш летище и виждаш всички полети от него.

skyscanerbgewtino

5. Търсене по сайтовете от типа „Какво лети от град А до Б”.

Пример: http://www.whichbudget.com

Не използвам този метод, защото още не съм намерила приятен сайт.

Намери ме в